KLEUR mijn leven

 

Het bestuur

Het bestuur bestaat uit zeven bestuursleden, die hun functies allemaal volledig vrijwillig verrichten. Een deel van de bestuursleden is student en een deel is reeds afgestudeerd en werkt. De bestuursfuncties worden verricht als een nevenactiviteit. Het bestuur vergadert gemiddeld eens per maand. Tijdens de vergaderingen worden de projecten, de activiteiten, de doelen voor de komende periodes en andere belangrijke zaken besproken.

Onur Ateşyürek

Onur Ateşyürek

Voorzitter

Ik ben Onur Ateşyürek, de voorzitter van BOZporus. Ik ben geboren in het mooie jaar van 1985, wat mij de leeftijd van 31 geeft. Al in mijn jonge jaren ben ik mij gaan inzetten voor vrijwilligerswerk. Zo ben ik op een 14-jarige leeftijd begonnen als vertegenwoordiger van de Turkse gemeenschap in de jeugdraad van de gemeente Bergen op Zoom. Binnen de jeugdraad ben ik eerst vier jaar actief geweest als algemeen bestuurslid en vervolgens vier jaar als penningmeester. Na een acht jarige vertegenwoordiging heb ik ervoor gekozen om de Turkse jongeren vereniging de Gouden Maan weer te heractiveren. Deze was na een succesvolle start na een bepaalde tijd inactief geworden. Nadat ik hier twee jaar als voorzitter en twee jaar als penningmeester heb gefunctioneerd, heb ik er voor gekozen om Stichting BOZporus op te richten. Sinds eind 2009 ben ik actief met BOZporus en vervul ik sindsdien ook de voorzittersrol. Naast mijn actieve deelname op het gebied van vrijwilligerswerk, ben ik werkzaam als senior verkoper voor Nederlands grootste telecom aanbieder.

Özlem Karakuş

Özlem Karakuş

Vice-voorzitter

Mijn naam is Özlem Karakuş en ik ben 23 jaar. Sinds een korte tijd ben ik de vice-voorzitter van Stichting BOZporus. Hiervoor heb ik als algemeen bestuurslid gefunctioneerd. In 2012 ben ik voor het eerst meegegaan naar Kosovo, een levenservaring die eenieder moet meemaken. Het was voor mij een week vol confrontaties en eyeopeners. Na mee te zijn geweest, ben ik het bestuur in gegaan, waar ik nu al vier jaar deel vanuit maak. Inmiddels ben ik in 2016 nog een keer meegegaan. Mijn grootste zwak zijn kinderen en ouderen (die het minder hebben), waar BOZporus een perfecte aansluiting op is. Naast vrijwilligerswerk op verschillende manieren, heb ik gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Kort geleden heb ik mijn master in Business Information Management behaald. Na een korte pauze te houden, ga ik op zoek naar een startersfunctie. En BOZporus? Daar krijgen jullie me echt niet weg :) Hoe druk ik het ook zal hebben, de projecten die we neerzetten met BOZporus verdienen het om tijd vrij voor te maken!

Merve Çoban

Merve Çoban

Secretaris

Mijn naam is Merve Çoban en ik ben 23 jaar. Ik woon in de meest gezellige stad van Nederland: Middelburg! In 2015 heb ik de opleiding bouwkunde in Vlissingen succesvol afgerond. Mijn motivatie om verder te studeren heeft mij ertoe geleid om een nieuwe opleiding te volgen. Naast mijn studie probeer ik mijn vrije tijd zo veel mogelijk te besteden aan familie en vrienden en heb ik ook een bijbaan in de detailhandel. In oktober 2012 heb ik als vrijwilliger deelgenomen aan het schoolproject in Kosovo. Het project heeft mij een mooie verzameling herinneringen achtergelaten, waardoor ik er altijd met plezier naar terugkeek. Sindsdien ben ik Stichting BOZporus blijven volgen en heb ik me in 2015 opgegeven als kandidaat voor in het bestuur. Tijdens mijn eerste gesprek met bestuursleden werd mij gezegd dat wanneer iemand eenmaal in het bestuur zit, het moeilijk is om weer uit het bestuur te gaan. Wat voor mij toen nog onbegrijpelijk was, is nu herkenbaar.. Sinds januari 2016 maak ik deel uit van het bestuur en vervul ik de rol als secretaris. Samen met de andere bestuursleden hebben we diverse programma's en het 6e schoolproject georganiseerd waar ik ook aan heb deelgenomen. Dit project was voor mij een uitdaging als bestuurslid waaraan ik ook nieuwe herinneringen en vrienden heb overgehouden. Op naar het volgende project en heel veel nieuwe uitdagingen, want elke einde is weer een nieuw begin!

Mert Tolga Tirgil

Mert Tolga Tirgil

PR manager

Ik ben Mert Tolga Tirgil, 23 jaar en kom uit het gezellige dorpje Barneveld. In juli 2016 heb ik mijn bachelordiploma Accountancy behaald en ik zal in 2017 starten met een masteropleiding. Ik vind het superleuk om te reizen, lezen, wandelen en werken. Ik heb altijd gedroomd om een stichting op te richten, met als doel ondersteuning te bieden aan minder welvarende kinderen en ouderen. Via een vrienden WhatsApp-groep ben ik een flyer van Stichting BOZporus tegengekomen. In de flyer werd informatie gegeven over het jaarlijkse basisschool project. Ik was zeer enthousiast en besloot mij aan te melden voor het project. Op de Facebookpagina kon ik meer informatie vinden over het aanmeldingsproces. Daarnaast was het ook mogelijk om foto's en video's van de voorgaande projecten te bekijken. Tijdens het bekijken van deze foto's, zag ik een bericht over een aantal openstaande vacatures. Ik dacht: Mert dit is een mooie kans om jouw droom (deels) waar te maken. Ik heb dan ook direct gesolliciteerd! Sinds januari 2016 functioneer ik als PR Manager binnen het bestuur van Stichting BOZporus. In oktober 2016 heb ik, voor het eerst, deelgenomen aan het basisschool project! Ik heb tijdens dit project de kans gehad om het verschil tussen de welvarende (wij) en niet welvarende mensen te zien. Het was een superleuke en leerzame week, vol met nieuwe ervaringen en emotionele momenten!

Fehiman Deveci

Fehiman Deveci

Activiteiten manager

Ik ben Fehiman Deveci en ik ben 23 jaar. Mijn medemens is altijd al heel belangrijk voor mij geweest. Kinderen zijn de toekomst, daarom moeten wij hen helpen door hen een goede toekomst te bezorgen. In 2015 ben ik voor het eerst meegegaan als vrijwilliger naar Kosovo. Na een succesvolle eerste ervaring als vrijwilliger, wilde ik graag het bestuur in. In januari 2016 ben ik actief geworden in het bestuur als bestuurslid. Samen met Fatma ben ik verantwoordelijk voor de activiteiten. In 2016 heb ik nogmaals deelgenomen aan het basisschool project. Dankzij deze tweede keer realiseerde ik mij nogmaals hoe belangrijk kinderen en mensen voor mij zijn en wat ik voor hen wil betekenen gedurende mijn leven. Twee jaar geleden ben ik afgestudeerd aan de opleiding Management in de Zorg aan de Haagse Hogeschool. Na mijn afstuderen ben ik begonnen met werken als consultant in de gezondheidszorg. Dit doe ik fulltime. Naast mijn functie binnen BOZporus, doe ik ook ander vrijwilligerswerk.

Fatma Köymen

Fatma Köymen

Activiteiten manager

Ik ben Fatma Köymen. Ik ben 23 jaar en sinds januari 2016 ben ik actief binnen Stichting BOZporus. Ik ben, samen met Fehiman, verantwoordelijk voor de activiteiten die worden georganiseerd. Ik vind het belangrijk dat mensen elkaar hebben en dat we voor elkaar klaar staan wanneer het gaat om hulp bieden aan iemand die dit nodig heeft. Het geeft mij voldoening als ik mensen help die het minder hebben. Dit sluit goed aan bij BOZporus, waarbij mensen die het minder hebben de doelgroep zijn. Naast mijn functie binnen het bestuur, studeer ik nog. Ik ben momenteel bezig met de master Accounting & Financial Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Helaas heb ik nog niet kunnen deelnemen aan een van de basisschool projecten, maar ik kijk nu al uit naar het eerstvolgende project! Het voelt goed om als bestuurslid mijn steentje bij te dragen aan de organisatie van de projecten.

Emine Koca

Emine Koca

Manager Zorgprojecten

Ik ben Emine Koca en ik ben 29 jaar. Ik ben sinds 2012 bestuurslid van Stichting BOZporus. Momenteel is mijn functie eindverantwoordelijke zijn voor de zorg projecten die wij organiseren. Ik heb vier keer meegedaan met het basisschool project en ik krijg er maar geen genoeg van. :) Waarom doe ik vrijwilligerswerk? Gewoon omdat het kan. Zo simpel denk ik dan. Ik kan mensen helpen, dus waarom zou ik het dan niet doen? Wat voor mij een kleine moeite is, maakt voor de ander een wereld van verschil. Met BOZporus kleuren wij het leven van de kinderen en dit geeft mij een goed gevoel; het geeft mij voldoening. Kinderen zijn de toekomst en als we willen dat zij een goede toekomst hebben, vind ik ook dat we ons daarvoor moeten inzetten. Ik ben woonachtig in Leerdam. Verder heb ik de studie Sociaal Juridische Dienstverlening afgerond en werk ik al een tijdje bij het UWV. Hiernaast volg ik de studie Islamitisch Geestelijke Verzorging en zit in mijn laatste jaar. Ik raad iedereen aan om een keer in hun leven aan dit geweldige project mee te doen, waarbij je het leven van de kinderen een kleur kan geven.

Wil jij je ook inzetten voor Stichting BOZporus door bij te dragen aan de projecten, deel te nemen aan een van de projecten of op een andere manier? Neem dan contact met ons op via het contact formulier op de website, of stuur een mail naar info@bozporus.nl.