KLEUR mijn leven

 

Voorgaande projecten

2010

In mei 2010 vond het eerste basisschool project plaats. Ondanks dat dit de eerste keer was, is het project een groot succes geworden. Met een groep van 15 vrijwilligers zijn wij voor zeven dagen naar Kosovo gegaan. Hierbij is de basisschool ‘Ali Kelmandi’ in de stad Vushtrri opgeknapt en opgebouwd tot een kleurrijk paradijs voor de leerlingen.

2011

In 2011 vond het tweede basisschoolproject plaats. Hierbij zijn wij met een geweldige groep van 33 vrijwilligers op pad gegaan. De vrijwilligers die elk uit een andere hoek van Nederland kwamen zijn samengegroeid tot een grote familie. Elke deelnemer heeft de hele week alles op alles gezet voor het project. Dit keer lag de basisschool in het dorpje Studime.

2012

In 2012 vond alweer het derde project plaats, waarbij wij deze keer met 20 enthousiaste vrijwilligers weer een school in Vushtrri hebben opgeknapt. De school zou worden gesloten als de verbouwing niet plaatsvond. De 24 leerlingen van de school hielpen allemaal hard mee tijdens de verbouwing, wat zorgde voor extra gezelligheid gedurende de week. Na een week van bloed zweet en tranen, vond de opening plaats met de buurtbevolking, soldaten van het Turkse leger en de burgemeester. Daarnaast zijn er 75 voedselpakketten en een hele hoop kleding  en speelgoed uitgedeeld aan de minder welvarende mensen. De kleding en het speelgoed waren door twee vrijwilligers met een busje vervoerd van Nederland naar Kosovo.

2014   

In 2014 hebben wij onze vierde schoolproject verwezenlijkt. De opening van de school was extra symbolisch, omdat precies 15 jaar terug op de dag van de opening het vernieuwde schoolgebouw, de school in brand was gestoken door de Serven. Wij hebben met een groep van 26 vrijwilligers, waaronder 1 vrijwilligster uit China, het project voltooid. Het was een geweldig team die tot het uiterste is gegaan om dit project binnen zeven dagen tijd af te krijgen. Wij wisten met z'n alle 135 kinderen blij te maken. Het dorpje Ceceli, waar het schoolgebouw is gevestigd, heeft zich tijdens de oorlog ingezet om het volk te beschermen. Hierdoor was het extra mooi om deze mensen te kunnen helpen.

2015

In 2015 hadden wij het genoegen om ons vijfde schoolgebouw op te knappen in het dorpje Pasome. Dit was een basisschool waarbij niet alleen de leerlingen blij waren met onze komst, maar ook de leraren en de ouders van de leerlingen stonden te popelen om ons te zien. Niet alleen het schoolgebouw, maar heel het drop veranderde in een groot feest toen de 32 vrijwilligers aankwamen. Dit was een project, waarbij we het schoolgebouw van top tot teen hebben gerenoveerd. Zo is er nieuw meubilair aangeschaft en sanitair aangelegd. Wij hebben ook een laptop en beamer geschonken om op deze manier de docenten te ondersteunen bij het onderwijzen.

2016

In oktober 2016 heeft het zesde basisschool project plaatsgevonden, waarbij wij met een groep van 26 vrijwilligers weer op pad zijn gegaan richting Kosovo. Wij hebben een school opgeknapt uit Vushtrri wederom. Het school had een onafgemaakte aanbouw, die met ons project is afgewerkt. De school heeft inmiddels 5 klaslokalen en 1 docentenkamer. Daarnaast is er sanitair een riolering aangelegd. Het gebouw heeft nu 3 wc’s. De groep heeft zich ingezet als een grote familie, waarbij iedereen elkaar heeft geholpen. Na dagenlang hard werken, mag het resultaat er ook zeker wezen. Naast het basisschool project, hebben we dit keer ook 50 voedselpakketten uitgedeeld ter waarde van € 30,- per stuk. Klik hier voor foto's. 

2017

Oktober 2017 stond weer in het teken van "vreugde voor de kinderen", waarbij wij ons 7de schoolproject hebben uitgevoerd. Ook hierbij hebben wij een dorp gekozen in de provincie Vushtrri, Dit keer is er naast dat er 6 klaslokalen en 1 docentenkamer is opgeknapt. ook een speeltuin aangelegd voor de kinderen en een volledige centrale verwarming systeem. Natuurlijk is ook alle sanitaire voorzieningen geupgrade en is er een riolering aangelegd. Daarnaast is er mede door de druk die wij hebben uitgeoefend op de gemeente betonnen elektriciteitspalen geplaatst en is de school voorzien van stabiel en veilig stroomvoorziening.